Etiketter

Annet (8) fakta (3) Frokost (1) Kake (3) kylling (1) Rabarbra (1) rengjøring (1) Suppe (2) Sylting (1)

søndag 20. mars 2011

Vår... søndags... kylligsuppe!

Grillet kyllig til middag i går. Masse bein, skin og rester i kjøleskapet i dag.
Det må da være perfekt kost for bestemors kokebok. Jeg kikker frem og tilbake, frem og tilbake og frem og tilbake for å se om jeg kan finne en oppskrift på kylligbuljong, kylligsuppe, kyllinggryte... ja hva som helt med rester av kylling. Det er tydelig at det er noe bestemor bare kan. Her finnes det ingenting av det slaget jeg ønsker.

Neivel! Bestemor kunne tydeligvis bare hvordan man lagde kylligbuljong. Så da setter jeg igang og bare KAN det jeg også.

Jeg tar det jeg har i hus og hopper i det! 

Kylligbuljong:
• rester av en hel grillet kylling 
(bein, skin og alt annet med)
• ca. 1 1/2 liter vann
• 4 fedd hvitløk
• 1 rød chilli
• 1/2 rødløk
• hel pepper
• salt

Alt oppi gryta. Det er bare å håpe på det beste... (smører meg med tolmodighet!)

Putt alt i en gryte og la det småputre i ca. 2 timer.
Hell så alt over i en bolle med en sil som tar bort bein, hvitløk osv.

Sil vekk beinrester, chili, hvitløk etc.

Finfin ferdig kyllingbuljong.

Jeg er tydeligvis ikke helt på bærtur... buljongen smarker fortreffelig. Det er duket for kylligsuppe til middag. Her er resten av oppskriften:

• 2 gulrøtter
• 1/2 sellerirot
• 1 stangselleri
• 1/2 rødløk
• 75 g brekkbønner
• litt rester av kyllig
• litt pasta

Sellerirot, stangselleri og gulrøtter klare for gryta.

Brekkbønner, rødløk og kylligrester er også klare.

Alle mann oppi gryta!

Legg alt, untatt pasta, i gryta. Kok i ca. 20 min. Deretter legg i pastaen og kok i ca. 15 min (litt ettersom hva slags pasta du bruker, men beregn litt lenger tid enn det som står på pakken). 

Mmmmmm... god søndagsmiddag!

Serveres med godt brød med smør. 
Velbekommen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar