Etiketter

Annet (8) fakta (3) Frokost (1) Kake (3) kylling (1) Rabarbra (1) rengjøring (1) Suppe (2) Sylting (1)

torsdag 20. januar 2011

Det viktigste først...

Bestemors vakre kokebok.

Bestemor... kjøkkenet... lukten av deilig mat... forkle og fullstendig orden.
Det første man finner i bestemors kokebok er kjøkkenregler.
Jeg lover herved på tro og ære å følge disse reglene så lenge jeg kokkelerer fra dine oppskrifter, bestemor!


Bestemors kjøkkenregler.


Kjøkkenreglar:
1. Vær selv ren og hold alt rundt om deg. Slår du noe ned så tørk det opp med en gang. Kommer noe på komfyren strø salt og vask det av.
2. Vask hendene før du tek til og ofte under arbeidet.
3. Vær punktlig og beregne tiden.
4. Vær sparsom og forsøk og bruke alt på rett måte.
5. Sett frem alt du skal bruke for arbeidet.
6. Bruk alltid smakssleiv. Drikk aldri av øse eller lignende. Spis ikke med kniven. 
7. Legg sleiven og vispen på arbeidstealerken, la det aldri koke med i maten.
8. La all mat koke langsomt, helst under lokk.
9. Sett melken som skal kokes i varmt bad, dermed undgås sviing.
10. Sett ikke tomme gryter eller kjeler over varmen, slå vann i den straks de er tømde.
11. Heng alltid kluter og hånklær opp, la det ikke slenge på bord og benker.
12. Arbeid stille og med omtanke. Før orden omkring deg under arbeidet.


Kjøkkendrakten må vere ren, pen og i orden.
Kappen skal dekke håret.
Bruk ikke smykker på kjøkkenet.
Undgå nåler i forkle og kjoler.

Jippi for nr. 9... aureka!
Da er jeg klar til å begynne med min første oppskrift fra bestemors kokebok.
Følg med så skal du få se :)

Henger på kjøkkene som en liten påminnelse.

2 kommentarer:

  1. Fantastiske regler! Og veldig fin blogg. :)

    SvarSlett
  2. Jepp, reglene er helt rå!
    Det kommer mer etterhvert.
    Bland annet hvordan hermetisering bør pågå og ikke minst hvordan man slakter(!). Gleder meg til å fortsatte :)

    SvarSlett