Her kommer en oppskrift på en superenkel, rask hjemmelaget granola:
360 g havregryn
100 g kokosmasse
50 g solsikkefrø
50 g linfrø
2 ts kanel
1 ts salt
6 ss rapsolje
170 g honning
50 g brunt sukker
2 ts vaniljeestrakt
200 g mandler
1. Bland havregryn, kokosmasse, solsikkefrø, linfrø, kanel og salt god sammen i en bolle.
2. Bland rapsolje, honning, brunt sukker og vaniljeestarkt godt i en annen bolle.
3. Bland innholdet i de to bollene og rør godt sammen.
4. Spre blandingen utover en stekeplate og sett i forvarmet ovn på 160 grader (pass på at det ikke er varmere da dette kna ødelegge oljen).
5. La blandingen steke i 20 minutter, men rør litt rundt i blandingen etter 10 minutter.
6. Hakk mandlene og rør inn i blandingen.
6. Avkjøl. Hell garnolaen over i en lufttett boks.
![]() |
Mmmmm...fantastisk til frokost! |
Kan brukes som frokostblanding, som topping på iskrem eller desserter, eller rett og slett med naturell yoghurt og litt friske bær. Mmmmmmm.... håper det vil smake!
Ha en fin mandag og en super uke!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar