Etiketter

Annet (8) fakta (3) Frokost (1) Kake (3) kylling (1) Rabarbra (1) rengjøring (1) Suppe (2) Sylting (1)

søndag 6. februar 2011

Jeg begynne i det små

Det er søndag... jeg hiver meg over bestemors kokebok.
Etter mye leting frem og tilbake ble det et naturlig valg og starte med Lettvindtkake.
Det må da være en god og lettvindt start :)
Oppskriften lyder som følger:

Lettvindtkake:
2 egg
200 gr. sukker
40 gr. smør
200 gr. mjøl
2 dl mjølk
3 ts. bakepulver
2 ts. sitrondråper
mandler eller korinter


Pisker egg og sukker til eggedosis. Har i smeltet smør og mjølk og mjøl. Slåes i panne og glattes utover. Strøes med mandler og korinter. Stekes i sterk varme 10 min. Kvelves og skjæres i spisser. (har en følelse av at bestemor har skrevet ned denne oppskriften når hun har stått og sett på en lærer utføre det på husmorsskolen.)

Dette høres greit ut! Og ja, jeg må ikke glemme kjøkkenreglene:
Jeg er ren og pen... jeg har vasket meg på hendene... jeg måler og setter frem alle ingrediensene... jeg arbeider stille (ikke noe synging!) og med omtanke... smykkene er tatt av (øredobber må være lov?!)... og håret er dekket til (jepp, med skaut)!
Skaut, forkle og ingredienser på plass.


En, to, tre.... GO!
Pisker egg og sukker: no problem... done!
Kjør på!
Vispe, vispe, visp!
Har i smeltet smør, mjølk og mjøl: done... men hva med bakepulver og sitondråper? Jeg satser på at det også skal med.
Ser iallefall ut som røre.
Slåes i panne: hva mener hun? Er det rund kakeform? Eller skal det rett på brett? Panne? Jeg aner jo ikke hva slags kake dette er... det kan jo hende det er sånne som ligner på sirupssnippe. Da skal den iallefall rett på brettet tror jeg.... eller skal det i sånn brødform? Ved nøye overveielse av røra vil jeg si at eneste mulighet er rund kakeform. Røra er altfor rennene til å ha rett på brett. Og klok av skade smører jeg formen med olje, selv om det ikke står noe om det. Jeg har satt fast kaker før!
Klok av skade... jeg smører!
Glattes utover: jeg føler kanskje ikke det er helt nødvendig da den er glatt som en skøytebane, men gjør det likevel.
Glatt og fin!
Strøes med mandler og korinter: men... det står jo mandler ELLER korinter i ingrediensene. Jeg synes ikke korinter er noe særlig uansett, så jeg bruker heller rosiner. Kjør på begge deler!
Klar til å stekes... går dette bra mon tro?
Stekes i sterk varme 10 min: What? Hva er sterk varme? 150 grader? 200 grader? 270 grader? Jeg satser igjen... hmmmm... 225 grader. Er det ikke mange kaker som stekes på det mon tro?
10 min har gått: kaken er IKKE ferdig... jeg har jo lært såpass mye av å se på bestemor at jeg vet at mann skal stikke en kniv for å se om den er ferdig i midten. Det er den IKKE!
Nop, ikke stekt. Gjettet nok ikke riktig på gradene.
5 min. til: OBS! Da var den plutselig litt brent! Jopsi!
En smule brent i kantene, men ellers ser det bra ut.
Kvelves: WHAT??? Hva betyr det? Absolutt ingen anelse!!! Satser på av det ikke er så viktig!
Skjæres i spisser: Yes, da ser det ut som en kake :)

Satt seg fast, selv med smurt form...

Også var det bare å smake på kaken igjen: Og jepp... Lettvindtkaken smaker kjempegodt!
Første prøvelse er vel bestått, selv om det var noen hinder på veien.
Lettvindtkake er veldig lett og lage... iallefall når man har gjort det før. Anbefales... og sett igang alle sammen! Bak ivei!

Mmmmmmmm!

2 kommentarer:

  1. Mmmmm...den så veldig god ut :) Kanskje jeg stjeler oppskriften og prøver den en dag :)

    Ha en fin kveld!!

    SvarSlett
  2. Jepp, det må du gjøre :) Den bar veldig god! Husk mandlene, det gjorde hele kaka :)

    SvarSlett